Privacy-beleid Register Belastingadviseurs

Via https://www.tax-jobs.nl de stage- en vacaturebank van het Register Belastingadviseurs (verder: de website en het RB) worden persoonsgegevens verzameld. Privacy is voor ons, Register Belastingadviseurs van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywetgeving. Dit betekent dat uw gegevens veilig bij ons zijn en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In dit privacy-beleid leggen we uit wat we bij het RB allemaal doet met informatie die we over je te weten komen.

Als je vragen heeft, of wilt weten wat we precies bijhouden, neem dan contact op met het RB via tax-jobs@rb.nl

Gebruik van persoonsgegevens
Registratieformulier
Op onze website bieden wij een registratieformulier aan om je als werkzoekende of werkgever te registreren. We verwerken hiervoor de volgende gegevens:

Studenten/Starters:
NAW gegevens
E-mailadres
Geboortedatum
LinkedIn profiel
Telefoonnummer
Persoonlijk profiel

Werkgevers:
Bedrijfs NAW-gegevens
Contactpersoon
E-mailadres
Telefoonnummer
Website
Vacature inhoud

Deze gegevens bewaren wij totdat jij je toestemming heeft ingetrokken, of maximaal een half jaar nadat je in-actief bent geweest. Je kunt als student/starter of werkgever je toestemming altijd intrekken door je account te verwijderen.

Nieuwsbrief
Via onze website kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief over RB Worden. In deze nieuwsbrief informeren wij 6 keer per jaar wat het beroep van een RB werkzaam inhoud en wat de mogelijkheden zijn van het werken als RB in het mkb. In de nieuwsbrief verwerken wij met jouw toestemming de volgende persoonsgegevens:
– naam;
– e-mailadres

Deze gegevens bewaren wij totdat jij je toestemming hebt ingetrokken. Je kunt jouw toestemming altijd intrekken door op de link te klikken, die onderaan de nieuwsbrief staat.

Verstrekking aan andere bedrijven of instellingen
Wij geven jouw persoonsgegevens alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, als wij daarvoor toestemming van jouw hebben gekregen of wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

Wij werken verder met bepaalde bedrijven samen. Dit zijn:
– Externe ICT-dienstverleners;
– De partijen die cookies aanleveren, zie cookiebeleid.

Met deze bedrijven hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten, om ervoor te zorgen dat zij zorgvuldig met jouw gegevens omgaan.

Websites van derde partijen
Onze internetpagina’s bevatten links naar andere websites. Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Wij raden je dan ook aan om de privacy policy van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Beveiliging
Het RB neemt passende beveiligingsmaatregelen om persoonsgegevens te beschermen en eist dat ook van partijen die in opdracht van het RB persoonsgegevens verwerken. Zo maakt het RB gebruik van zorgvuldige veiligheidsprocedures voor de bescherming van de verwerkte gegevens, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden zich onbedoeld toegang kunnen verschaffen tot deze gegevens. Daarnaast zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot jouw gegevens en dat de toegang tot jouw persoonsgegevens afgeschermd is. Wij maken hiervoor in ieder geval gebruik van een TLS-verbinding.

Wijzigingen in dit privacy-beleid
Wanneer onze website of onze wijze van verwerking van jouw gegevens wijzigt, moeten wij natuurlijk ook het privacy-beleid aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen ook apart aan te kondigen.

Jouw rechten
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van je hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder.

Je hebt de volgende rechten:
– uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
– inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
– het laten corrigeren van fouten;
– het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
– intrekken van toestemming;
– bezwaar maken of verzetten tegen een bepaald gebruik;
– overdraagbaarheid van gegevens.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Register Belastingadviseurs
Bert van Dijk (Privacy Officer)
Brenkmanweg 2
4105DH Culemborg

KvK: 51711559

E-mail: privacy@rb.nl
Telefoonnummer: 0345-547000

Dit privacy-beleid is voor het laatst aangepast op 13-11-2018

Schrijf je in voor de RB Worden Nieuwsbrief